• Facebook Social Icon

Kaj je tibetanska refleksna terapija vratu in glave SorensensistemTM?

Tibetanska refleksna terapija vratu in glave SorensensistemTM je sodobna oblika refleksoterapije avtorice Lone Sorensen, ki je zasnovana na starem tibetanskem sistemu zdravljenja, vendar posodobljena z različnimi dodanimi tehnikami.

Kako deluje?

Masaža poteka na refleksnih conah vratu in glave. S stimulacijo določenih točk in con se sproščajo mišice in tetive celega telesa, posledično pa se izboljša drža telesa. Učinkovito lahko vplivamo na pretok krvožilnega, limfnega in živčnega sistema. Z delom na točno določene cone se sprostijo medvretenčni prostori celotne hrbtenice in na tak način izboljšamo pretok krvi, limfe, energije in živčnih impulzov.

Še posebej je učinkovita pri sproščanju zgornjega dela hrbta, ramen, vratu in glave. Poleg sproščenosti in prijetne utrujenosti metoda dolgoročno pomaga telo vrniti v ravnovesje.

Tibetanska refleksotrapija je primerna tudi kot sprostitvena tehnika. Izvaja se na zadnjem delu glave in vratu ter na zgornjem delu hrbta. Zelo je učinkovita pri težavah, kot so: težave zaradi slabe drže, mišična napetost v celem telesu, glavoboli, bolečine v sklepih, mravljičenje prstov na roki, revmatična obolenja, visok pritisk, nespečnost, vrtoglavice, odrevenelost, pospešeno bitje srca.

Tretma je odlična izbira za vse, ki se soočate z zakrčenostjo vratnih mišic. Ob dolgotrajnem stresu, sedenju za računalnikom, se najprej zakrčijo vratne mišice. Ta zakrčenost mišic velikokrat povzroča glavobole, vrtoglavico in slabo držo. Med tretmajem delujemo prav na ta področja, zato je že po prvem obisku velikokrat začutiti lahkotnejši in bolj sproščen občutek v vratu, glavi in ramenskem predelu. 

​Koliko obiskov priporočamo?

Število terapij je odvisno od posameznika. Priporočamo od 6 do 10 terapij. Posamezna terapija traja 30 minut.  

Ker tibetanska refleksoterapija zelo ugodno vpliva na fizično in mentalno sprostitev telesa, je priporočljiva kot oblika sprostitvene masaže oz. lahko služi tudi kot preventiva za ohranjanje stabilnega zdravstvenega stanja.

Za koga ni primerna?

Tibetanska refleksna terapija vratu in glave ni primerna za osebe, ki imajo večje težave z osteoporozo in hernijo vratnih vretenc.

Tibetanska refleksna masaža vratu in glave ni nadomestilo za medicinsko zdravljenje.

Cena 1 tretmaja 30 minut: 45 EUR

Paket 10 tretmajev 30 minut: 405 EUR.

REFLEKSOTERAPIJE VIBRAPLUS

 Izboljšajte splošno počutje skozi obraz, stopala ali dlani - Poskrbite za zdravje iz notranjosti - Odpravite notranjo napetost - Uravnovesite delovanje telesa in duha

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL

Kaj je refleksna masaža stopal?

Refleksna masaža stopal je odlično razvajanje, saj obenem, ko masiramo stopala, tudi zdravimo celotno naše telo. Refleksna masaža stopal je naravna metoda, ki temelji na teoriji, da so na stopalih in dlaneh tako imenovana refleksna področja ali cone, ki ustrezajo določenim organom in delom telesa. S pritiskanjem na refleksna področja na stopalih in z masiranjem le-teh vplivamo na sproščanje in ravnovesje celega telesa.

Posamezne točke na dlaneh in stopalih so povezane z določenimi deli telesa (npr. organi) in odražajo stanje posameznih delov. Boleče ali spremenjene cone navadno odražajo blokado pripadajočega organa, ki je sprva zgolj energetska in ne pomeni nujno že izkazane bolezni. S pritiskom na posamezne cone sprožimo odziv v ustreznih telesnih delih in uravnotežimo njihovo delovanje, posledično pa delovanje celotnega organizma. Zato je široko uporabljena preventivna in protibolečinska terapija. S pomočjo masaže stopal se telo čisti in obnavlja. Sproščajo se tudi tiste napetosti, ki se jih morebiti niti ne zavedamo.

Refleksoterapija je učinkovita metoda brez stranskih učinkov, zato je primerna za vse, od dojenčkov do starostnikov. Ni pa ni metoda, s katero bi postavljali diagnoze, niti ni metoda s katero bi lahko nadomestili medicinsko zdravljenje.

 

Koliko obiskov priporočamo?

Vsako telo reagira na drugačen način. Za dober rezultat je običajno potrebnih nekaj zaporednih tretmajev v zaporednih enakih časovnih intervalih (v povprečju od 4 do 10).

Posamezen obisk traja 45 minut.

 

Za koga ni primerna?

Kontraindicirane so vse infekcijske in vročinske bolezni, akutna in limfna vnetja, bolezni, ki zahtevajo operativni poseg, posttravmatska atrofija stopala, gangrena in glivična obolenja ter težja psihična obolenja.

Cena 1 tretmaja 45 minut: 45 EUR

Paket 10 tretmajev 45 minut: 405 EUR.

Urnik prilagajamo vašim potrebam, zato se je na masažo potrebno predhodno naročiti.

Za rezervacijo termina me pokličite ali mi pišite.

VIBRAPLUS ANTISTRES TRETMA

Kaj je VIBRAPLUS ANTISTRES TRETMA?

Neusmiljen življenjski tempo  in dnevna doza prekomernega stresa nam pušča posledice na vseh področjih: tako na  telesnem, kot tudi čustvenem, mentalnem in duhovnem.  Vibraplus antistres tretma zajema masažo hrbta in vratu ter refleksno masažo obraza, s katero omilimo posledice stresa, vas globoko sprostimo, notranje uravnovesimo ter ponovno pripravimo za dnevne izzive.

Koliko obiskov priporočamo?

Vsako telo reagira na drugačen način. Za dober rezultat je običajno potrebnih nekaj zaporednih tretmajev v zaporednih enakih časovnih intervalih (v povprečju od 4 do 10).

Posamezen obisk traja 60 minut.

 

Cena 1 tretmaja 60 minut: 49 EUR

Paket 10 tretmajev 60 minut: 441 EUR.

Urnik prilagajamo vašim potrebam, zato se je na masažo potrebno predhodno naročiti.

Za rezervacijo termina me pokličite ali mi pišite.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Cene veljajo od 21.01.2019.