top of page

Si že srečala svojega tricksterja?

Updated: Mar 27, 2020


Misli. Sproti sem jih odlagala na polico, ampak nove so prihajale non-stop. Po mojem brezvezne misli, ki nimajo zveze z ničemer smiselnim in koristnim. Zakaj potem sploh razmišljam o tem, od kod to prihaja, ali je to sploh moje? Razburkan um. Ne se ustrašit, verjamem, da se taki in podobni miselni procesi odvijajo v večini od nas. Kaj nas drži nazaj, da česa ne storimo, kar vemo, da bi bilo zares dobro za nas? Je to trickster, je to morda čuvaj, ki čuva nekaj, kar mu že zdavnaj ne bi bilo več potrebno čuvati? So to neki vzorci, ki smo jih pobrali od ne vem kje in nas skozi življenje vodijo kot marionete?

Zakaj ne znam prepoznati, kaj je dobro zame in se ubranit tega, kar to ni? Zakaj ne preglasim ali preusmerim tega, kar vem, da mi v svoji biti ne ustreza? Je to zaradi strahu, da ostanem sama? V tem hrčkovem kolesju sem bila vsaj zadnja 4 leta. Zavedala sem se, da stvari niso ok! Ko se je začel proces sem se pričela lupiti kot čebula. Z vsako plastjo sem bila lažja in lažja. S čim ti lahko služim, kaj ti lahko dam? Morda imaš tudi ti v tem trenutku več vprašanj, kot odgovorov. Morda tudi tebe kdaj pa kdaj potegne ta trickster v peklenski krog tega, ko delaš bolj proti sebi, kot zase, bolj proti svojemu zdravju kot za zdravje in dobro počutje.


En od načinov, ki mene pripelje nazaj v svoje središče in mi da navdih za to, da lahko upravljam s vsakodnevnim stresom takih in drugačnih notranjih dogajanj, je preprosta tehnika globokega dihanja. To in še več preprostih in koristnih tehnik, lahko najdeš tudi v mojem spletnem tečaju "Stres da te kap!":


  1. Zavedaj se, da si želiš umiriti svoj um

  2. Izvedi preprosto tehniko globokega dihanja:

  3. Počasi vdihni in štej do 4.

  4. Zadrži dih in štej do 4.

  5. Izdihni in štej do 4.

To ponovi 5 – 10 krat in takoj se boš počutila bolje. <3


39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page