top of page

Bosanske piramide - ali lahko vzamem ta občutek domov?


Zakaj bi si človek želel obiskati piramide, ki to so ali pa sploh ne? V bistvu me že od začetka ta polemika okrog tega, ali je dr. Semir Osmanagić odkril res nekaj, kar presega dosedanja spoznanja o piramidah ali pa je samo preračunljiv podjetnik, sploh ni zanimalo… Piramide so me preprosto poklicale in sem šla. Moj namen je bil v osnovi naravnati svoj kompas, ki ga življenje sproti seveda veselo obrača in se napolniti z energijo za naprej.

Ker sem želela to izkusit v največji meri, sem se pridružila skupinici isto mislečih dušic, s katerimi smo se že na začetku super povezale in stkale čudovite nove vezi.

Ali lahko vzamem ta občutek domov?

Že na letališču sem dobila prvo zanimivo lekcijo, ko nas je pričakal simpatičen vodič Mirzet in nas želel popeljati v hotel. Ko mu je bilo povedano, da imamo že kar takoj na vrsti tudi program, je mirno vprašal, če ga »zajebavamo«, ker mu tega v firmi niso povedali. V isti sapi pa je brez slabe volje rekel OK, kaj je na sporedu?

Mene je ob tem, ko želim imeti vse znano, splanirano, jasno, brez motenj, kar na sedež zalepilo. Kako lahko s takšno lagodnostjo funkcioniraš v negotovosti? Tudi v ostalih dneh so stvari tekle čisto sproti, v toku, na easy, a vseeno je teklo vse, kot namazano. Super občutek, moram priznati. Ali lahko ta občutek vzamem s sabo domov?

Že takoj smo se šle prijetno ohladiti v Tunele Ravne.

Po Dr. Osmanagiću so piramide energijski stroji, ki so uporabljali naravne izvore energij. Med njimi so pozemni vodni tokovi, ki generirajo elektriko, prevodne materiale, kameno strelo in keramiko ter geometrijsko obliko piramide, vse to pa v namen ustvarjanja močnih energijskih žarčenj. Dokazano je, da so piramide po svoji naravi elektromagnetne in ultrazvočne.

Piramidam bi tako naj dajala njihova sposobnost frekvenčnega generatorja tudi zdravilne sposobnosti. Izmerili so, da oddajajo zvok zdravilnih frekvenc, ki so zelo podobne frekvenci alfa stanja 7,83 Hz., ki je naravna frekvenca zemlje in idealna za človekovo počutje.

Drug fenomen pa je vsebnost negativnih ionov v zraku podzemnih tunelov, ki so jih odkrili v piramidah. Npr. v stavbah imamo v zraku 25 - 100 ionov na kubični centimeter zraka. Na ulici je teh ionov od 250 - 450. Ob potokih se njihovo število povzpne do 1.500, v gorah pa do 5.000 na kubični centimeter. In že takrat običajno čutimo, kako drugačen zrak dihamo…V omenjenih tunelih pa število teh ionov naraste tudi na neverjetnih 60.000!

Ta dva fenomena povišata energijo in s tem podkrepita zdravje in hitrejši razvoj posameznika. V telesu sprožita samozdravilne sposobnosti, zaradi česar številni obiskovalci poročajo tudi o neverjetnih učinkih.

In tako smo se najprej šle ohladiti v podzemne tunele Ravne, ki se razprostirajo več kilometrov pod zemljo in so povezani s Piramidami. Piramide in podzemni labirinti med seboj tvorijo pravilno geometrijsko obliko, kar omogoča povečanje medsebojnega pretoka energij.

Najprej smo si nadele čelade in takoj ob vstopu začutile prijeten hlad. Z vsakim korakom je bilo čutiti, kako se umirjamo. Ko smo se ustavljale v različnih komorah in ob različnih megalitih, je bilo resnično čutiti neko posebno energijo in nek poseben mir. Bi se dalo kar cel dan tam presedeti, tak občutek je bil… Tudi rovi s posebno podzemno vodo so nas navdajali z nekim posebnim občutkom misterije, ki ga pravzaprav težko opišem. Ne bom se spuščala v zdravilne sestavine te vode, ker mi to ni bilo toliko pomembno, so nam pa o tem povedali veliko zanimivih dejstev. Verjamem, da je nekaj posebnega… V tunele smo se še večkrat vrnile in vsakič je bilo doživetje podobno, energija in mir.

Ohlajene in napolnjene z mirom nas je pot naprej vodila do vrha tumulusa v vasi Vratnica, ki je del bosanske doline piramid. Sega 34 metrov nad zemljo in 26 metrov pod zemljo. Z raziskovanjem je bilo ugotovljeno, da se 54 metrov pod zemljo skriva prostor z več prehodi, a narava nekako ni dovolila nadaljnjih raziskovanj. Tudi tukaj se na vrhu čutijo močne energije in visoka koncentracija negativnih ionov. Na tem vrhu smo lahko začutile energije podobne sesalcu, saj smo lahko začutile, kako neka sila iz nas kot sesalec vleče vso negativno energijo in balast, ki smo ga prinesle s seboj in ga nismo več potrebovale. Res poseben občutek. Še narava je sodelovala z nami, saj je nevihta ponehala takoj, ko smo prispele na vrh.

Naslednji dan nas je pričakala piramida Sonca.

Po tezah bi naj bila piramida Sonca z 220 metri višine (v resnici 400m), v Visokem najvišja piramida na svetu. Za razliko od egipčanskih so bosanske s preko 35.000 let starosti nekaj krat starejše od prvih. Po svetu so piramide večinoma grajene iz vulkanskih kamenin, pretežno iz granita. Bosanske so betonske, kar zgodovino, ki trdi, da so beton odkrili Rimljani, spet postavlja pod vprašaj. Ampak s tem vprašanjem se tukaj ne bomo ukvarjali. Spet smo začutile izjemno močne energije in pravi recharging naših baterij.

Tudi piramida meseca nas naslednji dan ni pustila ravnodušne. Medtem, ko piramida sonca kaže neko mogočno, moško energijo, kaže piramida meseca bolj nežno, negovalno, žensko energijo.

Dan smo nadaljevale v arheološkem parku Ravne2. Tam v času solsticija organizirajo večdnevni festival, ki je med drugim ponudil tudi možnost nakupa različnih mineralov in kristalov. Svet v malem je bil tam. Skupaj smo uživale v glasbi, brskanju med čudovitimi minerali in kristali vseh vrst in lahkotnem medsebojnem druženju. Še en prelep, energijsko poln dan je bil za nami.

Posebno pozornost si zaslužijo tudi neverjetne megalitne krogle iz okolice Zavidovičev, ki se jih najde po vsem svetu in so, kot kaže, lahko tudi izjemno delo očitno neke nekdanje, zelo napredne civilizacije. Krogle so nas prav potegnile vase. Ko smo kasneje izmenjevale občutke, je vsaka imela čisto svojo, posebno izkušnjo ob njih. Za nekatere so bile temačne, za druge vrata v čisto drug svet… Vse pa smo bile spet napolnjene z energijo do vrha in še preko…

Zakaj se ne poslušamo?

Ob zaključku potovanja sem dobila še eno lekcijo. Ob vračanju na letališče sem imela v kovčku čudovito mineralno ploščo, ki je bila sicer varno zavita med ostalimi stvarmi, na udarce pa seveda ni odporna. In mi je nekarj reklo,naj voznika opozorim, da naj pazi na kovčke, da ne bodo ob prihodu na letališče popadali na tla.

Pa ga nisem. In še enkrat, ko se pripeljemo na letališče, mi notranji glas spet reče, opozori voznika, da naj bo pozoren na kovčke. In ga spet nisem. Kaj kompliciram, saj valjda ve, kaj počne, saj ni pomembno itd.. In kaj zagledam, ko pridem do prtljažnega dela kombija? Moj kovček leži na tleh. Kar vroče mi je postalo. In ko kovček odprem, vidim mojo lepo ploščo v prafaktorjih. Še en od neštetih dokazov, da naj začnem sebe poslušati sebe in svoj glas tudi upoštevati.

Ko pogledam to potovanje kot celoto, je bila njegova velika vrednost ta, da smo se imele priložnost ustaviti, umiriti in se posvetiti svojemu doživljanju, čiščenju ter sprejemanju vseh teh čudovitih energij. Seveda smo ob tem neizmerno uživale tudi v kulinariki, nepozabni bosanski kavici in pristni prijaznosti domačinov. Pa še ugotovile smo, da smo odlične manifestatorke, saj smo pridobile dodaten dan na stroške letališkega prevoznika, ker je bil naš let ob predvidenem terminu odpovedan. Kaj je lahko še boljše, kot to?


89 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page