top of page

Kaj vidiš v ogledalu?

Zunanji svet je v vsej svoji lepoti in grozoti ogledalo vsakega izmed nas.

Če si dovolimo pogledati vase in odstremo tančico iluzije, lahko ugotovimo, kaj nam skuša povedati naš notranji svet.

Velikokrat se znotraj nas dogaja vojna, konflikt vsaj med našo glavo (egom) in srcem, če poenostavim. Takrat se običajno ne želimo soočiti s tem, da smo vse to mi, z vsemi deli, ki si jih želimo in ki si jih ne želimo. Gre za proces ozaveščanja, ki je predpogoj za vse ostale korake k lepšemu življenju.

Kje si danes ti v tej notranji vojni s seboj? Koliko pozornosti posvečaš svojemu notranjemu "teroristu"? Kako vodiš vojno s samim seboj? Je to z žaljivim in škodljivim vedenjem? Ali sprejemaš odločitve, zaradi katerih se počutiš ogroženo na katerem od področij svojega življenja? Si vpletena v nasilne odnose? Se obsojaš, omalovažuješ, zaničuješ, kriviš in kritiziraš?


Če je odgovor "da", potem je tvoje delo, da si poveš in začutiš resnico (ozaveščanje in soočanje), obenem pa prineseš ljubezen in sočutje v te dele sebe, ki se jih izogibaš, ignoriraš ali zatiraš in jim dovoliš, da so videni, slišani in čuteni brez obsojanja, zatem pa jih sprejmeš kot dele sebe, ne glede na to, kako »grozni« so.


Ker naš notranji konflikt bo na nek način vedno obstajal, saj smo na Zemlji, planetu polarnosti. A ob tem ima vsak od nas možnost, da vsak dan razsvetljuje in prinaša ljubezen v te dele sebe – vse z namenom, da se pomirimo z deli sebe in svojega življenja, ki smo jih ignorirali, zanemarjali, zlorabljali, sabotirali, kritizirali in sovražili.


Če lahko sprejmemo temne dele sebe, s tem, ko premikamo svoj notranji svet, spreminjamo na bolje tudi naš zunanji svet.


Ker pa delujemo v skladu s tem, kar verjamemo (to je rezultat prepričanj, ki so se v našo podzavest vcepili skozi življenje), se je v naslednjem koraku potrebno soočiti in preobraziti te programe v podzavesti, ki so nastali z namenom, da nas zaščitijo in nam koristijo, danes pa delujejo na načine, ki so za nas nekoristni ali celo nevarni. In tako ti programi v podzavesti upravljajo z nami, namesto mi z njimi.


Naš cilj pa ni, boriti se s temi programi, temveč preobraziti njihov način delovanja, da bo deloval v našo korist in ne več v našo škodo.


Morda zveni izjemno zapleteno, a ni. Še več, je zelo preprosto, a brez dela na sebi žal ne bo šlo, čudežne palčke še vedno nimam. :)


Objem, <3

Mihaela


P.s.:

Če si želiš pomoč pri tem, da izstopiš iz vrtinca samosabotaže in začneš delovati v svojo korist, sem ti na voljo za 30-minutni brezplačni pogovor. Rezerviraš ga TUKAJ.

 
41 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page