top of page

Sem ženska. Kaj pa je tvoj superpower?

Čas zame, ko ne delam nič. Ne se hecat. Kako pa si naj to privoščim, če že tako ali tako cel dan lovim svoj rep in še ne uspem vsega narediti.


Se sicer strinjam, da to verjetno v vsakdanu večine žensk drži. Pa vendar, ko razmišljam, mi vseeno pride na misel pregovor: »Kjer je volja, tam je pot«.


Danes se mi zdi še posebej tak dan, ko ženske praznujemo to, kaj vse smo in kaj vse zmoremo. Kar je super, malo manj super pa je to, da v tej superiornosti pozabljamo, kdo smo, kaj si pa me zares želimo in kako si dovoliti čas zase v tej množici vsakodnevnih obveznosti.


En nasvet, ki ti ga lahko dam, je, daj si na svoj urnik čas, ko ne delaš nič. In kaj to pomeni? Točno to, čas, ko ne delaš nič. In to brez slabe vesti, da si dala prednost sebi pred kupom perila, da kosilo tokrat ne bo pravočasno skuhano, da domača naloga še ni narejena (ki jo by the way delaš ti namesto otroka), ko ti nad glavo visijo službene obveznosti še doma, ker v okviru delovnega časa nisi uspela vsega postoriti.


Si morda beležiš, kako poteka tvoj teden, kaj počneš in kam gre čas? Ti predlagam, da to vsaj za en teden narediš. Verjamem, da boš presenečena. Če pa to že počneš; si v svojem zapisu našla kaj, kar je res namenjeno samo tebi? Pa s tem ne mislim na uro fitnesa, do katerega ti tako ali tako ni, ampak maščobne blazinice so tukaj in je treba…


Običajno pri tem ugotovimo, da v tednu nismo uspele početi prav ničesar, kar bi bilo samo zame, kar bi napolnilo mojo dušo. Ker je prednost vedno nekje drugje, kar je bolj pomembno kot jaz.


Če se tudi ti vrtiš v tem krogu, da si že dolgo nisi vzela časa zase brez občutka slabe vesti, si verjetno na dobri poti, da se ti bo to začelo slej kot prej nekje poznati.


Včasih že sama misel na to, kaj vse je potrebno narediti, da nekaj v življenju spremeniš na bolje, odvzame voljo do tega, da sploh začneš. Naj ti povem, da lahko začneš tudi z majhnimi koraki. Ni ti potrebno delati tektonskih premikov za to, da imaš velike pozitivne rezultate.


Zato ti danes ob tem ženskem prazniku želim, da si dovoliš začeti z rutino Čas zame, ko ne delam nič.


Čudovit praznik ti želim, <3 Mihaela118 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page