Kdo je Mihaela?

V banki sem bila zaposlena 20 let. Od začetka do konca zagnana. Zadnja leta sem bila v različnih vlogah na različnih velikih projektih. Delo bi lahko primerjala s hojo po vrvi v megli. Menjava lastništev, združevanje sistemov, kultur, interesov, tempo, apetiti nadrejenih, stiske podrejenih in sodelavcev.

Pokonci me je  držal ADRENALIN in cilj, volja, ter miselnost, da se da projekte speljati tako, kot so bili zamišljeni.

 

Na zadnjem projektu, ki je bil po obsegu in časovno še zahtevnejši, kot nekaj predhodnih, mi je začela pojemati sapa. Začelo se mi je dozdevati, da to, kar postajam, nisem več jaz. Iz vedno optimistične gonilne sile, sem se začela spreminjati v brezvoljno, vzkipljivo, utrujeno osebo. Pričela sem tudi dvomiti o svojih sposobnostih in da ne bi o tem preveč razmišljala,  sem DALA SEBE POPOLNOMA NA STRAN.

 

Pa ne samo sebe, na stranskem tiru so pristali tudi partner, družina in prijatelji.

 

Zadnjih nekaj let mojega življenja so se vrtela le okrog dela, saj v tem nisem imela časa, volje ali želje, ukvarjati  se še s čim drugim.

Nekega lepega dne pa sem legla in nisem več mogla vstati. Zbolela sem. Najprej sem mislila, da imam gripo in da bo po nekaj dneh vse OK, a bolečina ni pojenjala, zato sem šla k zdravniku.

 

Diagnoza: Izgorelost!

Kot da to še ne bi bilo dovolj, je izgorelosti sledil še blažji infarkt!

Ta pika na i, to MOJE SRCE, me je prisililo, da sem pogledala resnici v oči.

 

Ne zmoram in nočem več tako nadaljevati!

 

Nisem več želela nazaj v službo. Želela sem znova najti tisto pozitivno osebo, ki sem nekoč bila, se pozdraviti in tudi začeti lastno podjetniško pot, ki mi bo omogočila, da delam, kar ljubim, imam več časa zase, družino in prijatelje, za življenje, srečo, ljubezen,...

 

Še zdaj ne vem ali je bil »krivec« strah pred finančno nesigurnostjo in pomanjkanjem ali pa zaupanje vase in želja po spremembi še nista bili dovolj močni. Verjetno je bil ravno popoln koktajl enega in drugega, da sem se domačim pustila prepričati, ko so mi odsvetovali da pustim službo in mi predlagali, da najprej poskusim svojo pot razvijati vzporedno.

 

Rekla sem ok. Pa najprej poskusim tako. »Ampak samo pol leta.« sem si obljubila. Odločila sem se za mentorico, da se »oborožim« z vsemi potrebnimi informacijami, kaj me čaka. Na lastno pot sem želela stopiti strukturirano, saj nisem imela dneva podjetniških izkušenj in niti v širši družini nimamo nobenih podjetnikov, ki bi mi lahko kaj svetovali.

Toda, ko sem padla nazaj v stare tirnice sem že začela razmišljati o tem, da mogoče bi pa vseeno šlo oboje hkrati.

Dokler nisem dobila izvida od kardiologa, ki me je v trenutku prizemljil.

 

Še isti dan sem sprejela odločitev : » Nič več vmesnih variant, nič več kompromisov!« 

Zdaj ali nikoli!

Ko sedaj pogledam nazaj, sploh ne upam razmišljati o tem, kaj bi sledilo, če bi si še naprej zatiskala oči in vesolje ne bi posredovalo in me zbudilo v pravem trenutku. Po drugi strani pa, če ne bi bilo ravno te moje izkušnje, ne bi bila danes kar sem.

 

Coachinja in mentorica podjetnicam, ki želijo svoj prehod v podjetniške vode opraviti varno, brez strahov in nepotrebnega stresa.

 

To pa ne pomeni, da ti moraš tudi ti skozi podobno izkušnjo, da se opogumiš in začneš svoje srčno potovanje.

 

Prav nasprotno! 

 

Želim ti pomagati preden:

 • se izgubiš in ne čutiš več, da si ti ti,

 • začneš reagirati tako, da še sama sebe ne prepoznaš,

 • se pokažejo simptomi, ki jasno nakazujejo da drviš v bolezen,

 • se počutiš kot prazna vreča, nezmožna dajati in sprejemati,

 • občutki krivde, sramu, nemoči uničijo partnerske, družinske, prijateljske odnose,

 • si tako izčrpana, da ne čutiš več svoje moči, veselja, želja, sreče,... ne glede na to kaj se dogaja okoli tebe,

 • te strah pred spremembo ohromi in zadrži točno tam, kjer si ne želiš biti.

Pomagati ti želim, ker verjamem, da si nihče (ne jaz in ne TI) ZAVESTNO,  ne želi biti postavljen pred izbiro »spremeni nekaj ali umri«, kot se je to zgodilo meni. Verjamem, da z strokovno in usposobljeno pomočjo lahko gremo iz dobrega na bolje,  če seveda pravi čas zaznamo prve simptome izgorelosti in kroničnega stresa.

Tukaj pa je trik! Ponavadi smo tako zatopljeni v vse svoje »MORAM« in »SAMO ŠE TOLE«, da jih ponavadi spregledamo.

 

Zato sem ti pripravila tale hitri kviz, ki ti pomaga ozavestiti opozorila:

 

 1. Imaš večkrat na teden preblisk da DELAŠ ZA DRUGE, ko bi lahko prav tako dobro zase?

 2. Se ti tam nekje tam v ozadju večkrat na dan pripelje vprašanje: »KAJ SPLOH DELAM TU?«, na katerega večinoma odmahneš z roko in nadaljuješ s tistim, kar »MORAŠ«.

 3. Imaš občutek da nekaj ni v redu, ne veš pa KAJ in KAKO narediti drugače?

 4. Se ti zdi, da te kljub kronični utrujenosti, izgubi motivacije in volje do dela, rutina kar posrka vase in nimaš moči, da bi karkoli spremenila?

 5. Se večkrat zaznaš, da rečeš »SAMO ŠE TOLE«, potem bo pa res drugače?

 6. Se izčrpavaš za cilje drugih?

 7. Zaznavaš notranji klic, pa nimaš pojma kako naj se spremembe lotiš?

 8. Že veš kaj želiš, pa ti strah pred finančno nesigurnostjo vedno ohromi nadaljni korak?

 9. Te nihče ne razume, saj na zunaj imaš dobro službo, partnerja, družino,.... v tebi pa se vse lomi in ruši?

 10. Želiš spremembo pa čutiš, da ne zmoreš sama?

 11. Potrebuješ čustveno, mentalno, duševno, fizično in poslovno podporo?

 

Če si vsaj na dve vprašanji od zgoraj naštetih odgovorila z DA, te toplo vabim, da si še danes rezerviraš svoj termin za 30 min brezplačni uvodnim razgovor, kjer pogledava, kje trenutno si in ti pokažem nekaj možnosti za spremembo na bolje. Odločitev, kaj boš dejansko ukrenila in sama izvedba, pa je potem v tvojih rokah. Ob moji pomoči, seveda. Če boš to želela.

Pomembno je samo, da veš, da nisi sama.

Pomagam ti lahko, ker sem vse to doživela in vem, kako pomembna je podpora prave osebe, ki te razume in ti pomaga, da je čas prehoda na lastno podjetniško pot čim bolj varen in čim manj stresen. Razumem te, kje si in ti lahko pomagam narediti spremembo, preden te to stane zdravja ali še kaj več.

Čustvena in energetska opora pa ni vse, kar ti lahko ponudim.

Z bogatim znanjem in izkušnjami na področju organizacije, poslovanja, tehnologije, marketinga in tehničnih zadev, ti lahko pomagam skristalizirati novo pot, postaviti ustrezne temelje in tudi tehnično pomagati postaviti vse potrebno, da lahko v svojem tempu in varno začneš na novo. V nadaljevanju pa ti lahko ob strani stojim s tem, da ti prevzamem del bremena in posle, ki te ne veselijo in izpolnjujejo, tako da se lahko v celoti posvetiš bistvu svojega posla.

Ob vsem tem pa poskrbim še za to, da ostaneš zdrava.

V mojih programih je zbrano in strnjeno vse, kar potrebuješ, da lahko svojo poslovno pot začneš postopno in varno, se posvetiš svojemu poslanstvu,  ob tem (p)ostaneš zdrava in sproti uspešno premaguješ tako notranje, kot tudi zunanje ovire.

Prav tako pa ti lahko pomagam tudi, če obstoječe službe NE želiš pustiti, želiš pa izstopiti iz hrčkovega kolesa, ozavestiti in rešiti to, zaradi česar se vrtiš v enih in istih situacijah dan na dan in zaživeti manj stresno in bolj zadovoljno življenje.

Preden se odločiš za katerega od mojih programov, se zagotovo želiš prepričati ali ti lahko ti programi resnično pomagajo in da mentorica ve, kaj počne.

Formalne kvalifikacije seveda niso vse, toda ko sprejemaš odločitev o nakupu nečesa, kar lahko spremeni tvoje življenje, zagotovo vsaka dodatna informacija ni odveč.

V osnovi sem ekonomistka, magistrica poslovnih in ekonomskih ved. Kot že rečeno, sem dolga leta različne izkušnje nabirala v bančništvu, na področju informacijske tehnologije in projektnega dela.

Skozi neustavljivo željo po nenehnem učenju in odkrivanju neznanega na različnih področjih, konstantno gradim znanja, da ti lahko danes pomagam do boljšega življenja kot coachinja po izobraževalnem programu, akreditiranem pri ICF, mentorica, svetovalka, predavateljica, organizatorka, »marketingarica«, specialistka za tehnološko podporo, obrazna refleksoterapevtka po metodah SorensensistemTM in še bi lahko naštevala… In še se učim… Zate in zame.

Se veselim najinega skupnega potovanja.

Objem, <3

Mihaela