top of page

Pomagati ti želim, ker verjamem, da si nihče (ne jaz in ne TI) ZAVESTNO, ne želi biti postavljen pred izbiro »spremeni nekaj ali bo lahko prepozno«, kot se je to zgodilo meni. Verjamem, da z strokovno in usposobljeno pomočjo lahko gremo iz dobrega na bolje, če seveda pravi čas zaznamo prve simptome izgorelosti in kroničnega stresa in se ob tem rešimo naše mentalne, čustvene, fizične in dušne "navlake", ki nas drži tam, kje smo.

V banki sem bila zaposlena 20 let. Od začetka do konca zagnana. Zadnja leta sem bila v različnih vlogah na različnih velikih projektih. Delo bi lahko primerjala s hojo po vrvi v megli. Menjava lastništev, združevanje sistemov, kultur, interesov, tempo, apetiti nadrejenih, stiske podrejenih in sodelavcev.

​Pokonci me je  držal ADRENALIN in cilj, volja, ter miselnost, da se da je vse možno in izvedljivo.

Na zadnjem projektu, ki je bil po obsegu in časovno še zahtevnejši, kot nekaj predhodnih, mi je začela pojemati sapa. Začelo se mi je dozdevati, da to, kar postajam, nisem več jaz. Iz vedno optimistične gonilne sile, sem se začela spreminjati v brezvoljno, vzkipljivo, utrujeno osebo. Pričela sem tudi dvomiti o svojih sposobnostih in da ne bi o tem preveč razmišljala,  sem DALA SEBE POPOLNOMA NA STRAN.

Pa ne samo sebe, na stranskem tiru so pristali tudi partner, družina in prijatelji.

Zadnjih nekaj let mojega življenja so se vrtela le okrog dela, saj v tem nisem imela časa, volje ali želje, ukvarjati  se še s čim drugim.

​Nekega lepega dne pa sem legla in nisem več mogla vstati. Zbolela sem. Najprej sem mislila, da imam gripo in da bo po nekaj dneh vse OK, a bolečina ni pojenjala, zato sem šla k zdravniku.

Diagnoza: Izgorelost!

Kot da to še ne bi bilo dovolj, je izgorelosti sledil še blažji infarkt!

Ta pika na i, to MOJE SRCE, me je prisililo, da sem pogledala resnici v oči.

Nočem več tako nadaljevati.

 

Ko sedaj pogledam nazaj, sploh ne upam razmišljati o tem, kaj bi sledilo, če bi si še naprej zatiskala oči in vesolje ne bi posredovalo in me zbudilo v pravem trenutku. Po drugi strani pa, če ne bi bilo ravno te moje izkušnje, ne bi bila danes kar sem.

Coachinja in mentorica tistim, ki uvidijo, da to, kar počnejo, ni v njihovo dobro in želijo zase poskrbeti prej, preden bi lahko bile posledice usodne.  

Želim ti pomagati preden:

·         se izgubiš in ne čutiš več, da si ti ti,

·         začneš reagirati tako, da še sama sebe ne prepoznaš,

·         se pokažejo simptomi, ki jasno nakazujejo da drviš v bolezen,

·         se počutiš kot prazna vreča, nezmožna dajati in sprejemati,

·         občutki krivde, sramu, nemoči uničijo partnerske, družinske, prijateljske odnose,

·         si tako izčrpana, da ne čutiš več svoje moči, veselja, želja, sreče,... ne glede na to kaj se dogaja okoli tebe,

-         ne vidiš več izhoda iz začaranega kroga,

·         te strah pred spremembo ohromi in zadrži točno tam, kjer si ne želiš biti.

 

​Tukaj pa je trik! Ponavadi smo tako zatopljeni v vse svoje »MORAM« in »SAMO ŠE TOLE«, da jih ponavadi spregledamo.

 

Zato sem ti pripravila tale hitri kviz, ki ti pomaga ozavestiti opozorila:

1.      Imaš občutek da nekaj ni v redu, ne veš pa KAJ in KAKO narediti drugače?

2.      Se ti zdi, da te kljub kronični utrujenosti, izgubi motivacije in volje do dela, rutina kar posrka vase in nimaš moči, da bi karkoli spremenila?

3.      Se ti tam nekje tam v ozadju večkrat na dan pripelje vprašanje: »KAJ SPLOH DELAM TU?«, na katerega večinoma odmahneš z roko in nadaljuješ s tistim, kar »MORAŠ«.3.      I

4.      Se večkrat zaznaš, da rečeš »SAMO ŠE TOLE«, potem bo pa res drugače?

5.      Se izčrpavaš za cilje drugih?

6.      Zaznavaš notranji klic, pa nimaš pojma kako naj se spremembe lotiš?

7.      Že veš kaj želiš, pa ti strah pred finančno nesigurnostjo vedno ohromi nadaljni korak?

8.      Te nihče ne razume, saj na zunaj imaš dobro službo, partnerja, družino,.... v tebi pa se vse lomi in ruši?

9.    Se vrtiš v svojih mentalnih konstruktih, da si nesposobna in nevredna boljšega življenja?

10.  Želiš spremembo pa čutiš, da ne zmoreš sama?

11.  Potrebuješ čustveno, mentalno, duševno, ali fizično podporo?

Če si vsaj na dve vprašanji od zgoraj naštetih odgovorila z DA, te toplo vabim, da si še danes rezerviraš svoj termin za 30-min. brezplačni uvodnim razgovor, kjer pogledava, kje trenutno si in ti pokažem nekaj možnosti za spremembo na bolje. Odločitev, kaj boš dejansko ukrenila in sama izvedba, pa je potem v tvojih rokah. Ob moji pomoči, seveda. Če boš to želela.

Pomembno je samo, da veš, da nisi sama.

​Pomagam ti lahko, če želiš izstopiti iz hrčkovega kolesa, ozavestiti in rešiti to, zaradi česar se vrtiš v enih in istih situacijah dan na dan in zaživeti manj stresno in bolj zadovoljno življenje.

 

Pomagam ti lahko, ker sem vse to doživela in vem, kako pomembna je podpora prave osebe, ki te razume in ti pomaga. Razumem te, kje si in ti lahko pomagam uravnovesiti sebe in  narediti spremembo do lahkotnejšega in bolj sproščenega življenja, preden te to stane zdravja ali še kaj več.

​V mojih programih je zbrano in strnjeno vse, kar potrebuješ, da lahko zaživiš svoje poslanstvo,  ob tem (p)ostaneš zdrava in sproti uspešno premaguješ tako notranje, kot tudi zunanje ovire.

Preden se odločiš za katerega od mojih programov, se zagotovo želiš prepričati ali ti lahko ti programi resnično pomagajo in da mentorica ve, kaj počne.

​Formalne kvalifikacije seveda niso vse, toda ko sprejemaš odločitev o nakupu nečesa, kar lahko spremeni tvoje življenje, zagotovo vsaka dodatna informacija ni odveč.

​V osnovi sem  magistrica poslovnih in ekonomskih ved. Kot že rečeno, sem dolga leta različne izkušnje nabirala v bančništvu, na področju informacijske tehnologije in projektnega dela.

Skozi neustavljivo željo po nenehnem učenju in odkrivanju neznanega na različnih področjih, konstantno gradim znanja, da ti lahko danes kot coachinja in mentorica celostno pomagam do lahkotnejšega in bolj sproščenega življenja. Vse, kar danes dajem, sem seveda najprej preizkusila na svoji koži. Sem coachinja po izobraževalnem programu, akreditiranem pri ICF, mednarodno certificirana Soul Art® coachinja (Body Mapping, Energy Mapping), obrazna refleksoterapevtka po metodah SorensensistemTM, mednarodno sem certificirana  tudi na področju magnetizma in kvantne fiziologije s strani Université Européenne,  TT MIndfulness coachinja, mentorica, certificiran praktik hipnoze, organizatorka, specialistka za tehnološko podporo, in še bi lahko naštevala… Ob tem pa me je dobro obrusilo tudi življenje. :) In še se učim… Zate in zame.

​​Se veselim najinega skupnega potovanja.

Objem, 💚

Mihaela

bottom of page