top of page

Kaj je Obrazna refleksoterapija Sorensensistem™?

 

Refleksna masaža (refleksoterapija) obraza Je 100% naravna terapevtska metoda brez stranskih učinkov,  ki jo z rokami izvajamo na obrazu. Združuje vedenja vzhodnjaške medicine, akupunkture, južnoameriške indijanske tehnike ter spoznanja sodobne nevrološke znanosti. Je človeku prijazna metoda uravnovešanja celega telesa. Izhaja iz predpostavke, da imajo vsi organi pripadajoče točke na posameznih delih telesa (tako, kot za stopala, enako velja tudi za obraz).

 

Obrazna refleksoterapija Sorensensistem je plod 40-letnega raziskovalnega in terapevtskega dela Lone Sorensen, mednarodno priznane terapevtke in predavateljice, ustanoviteljice Mednarodnega inštituta refleksne terapije v Barceloni, ki je največja šola refleksoterapije na svetu. Tam sem z velikim veseljem znanje pridobivala tudi sama.

Lone Sorensen je znana po izrednih uspehih pri lajšanju številnih bolezenskih stanj, še posebno posledic nevrodegenerativnih motenj. Pomagala je tudi sinu z epileptičnimi napadi in sebi pozdravila raka dojke. Njena metoda je edinstvena kombinacija tradicionalne kitajske medicine, akupunkture, tradicionalnih terapevtskih znanj o obraznih conah iz Andov in Vietnama ter spoznanj sodobne nevrološke znanosti.

 

Obrazna refleksoterapija predstavlja celostno metodo, ki deluje na telesnem, čustvenem, energetskem, psihološkem in duševnem nivoju. Z refleksno masažo obraza spodbudimo blokirane mehanizme v telesu in možganih, kar se odraža v boljšem počutju, sproščenosti obraza in celega telesa.

 

Preko dela na obrazu lahko s stimulacijo točk in con obraza ter lobanje zelo učinkovito in hitro vplivamo na centralni živčni sistem in s tem na delovanje možganov. Spodbudijo in harmonizirajo se presnovni procesi, obenem se sproži mehanizem (samo)zdravljenja.

 

Obrazna refleksoterapija izboljša počutje, predvsem pa:

  • omili posledice stresa z uravnovešanjem centralnega živčnega sistema,

  • stimulira in krepi se delovanje imunskega sistema, mišic in organov,

  • pomaga pri alergijah, kožnih boleznih, migrenah, bolečinah, depresiji, nespečnosti, pospešuje sposobnost koncentracije, dviguje učno sposobnost pri otrocih in pomirja hiperaktivnost,

  • ugodno vpliva na uravnovešanje hormonskega sistema, zlasti na delovanje žlez v glavi (epifize, hipofize in hipotalamusa) ter tako blaži hormonske težave in težave v menopavzi,

  • deluje na organe in sisteme, povezane preko energetskih, živčnih, krvožilnih in limfnih poti.

 

Obrazna refleksoterapija je učinkovita metoda brez stranskih učinkov, zato je primerna za vse, od dojenčkov do starostnikov. Ni pa ni metoda, s katero bi postavljali diagnoze, niti ni metoda s katero bi lahko nadomestili medicinsko zdravljenje.

Cena 1 tretmaja 45-60 minut: 59 EUR.

​​Urnik prilagajam tvojim potrebam, zato se je na masažo potrebno predhodno naročiti.

Za rezervacijo termina me pokliči ali mi piši.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Cene veljajo od 3.9.2023..

OBRAZNA REFLEKSOTERAPIJA SORENSENSISTEM

 Izboljšaj splošno počutje  - Poskrbi za zdravje iz notranjosti - Odpravi notranjo napetost -

Uravnovesi delovanje telesa in duha

Kaj pravijo moje stranke?

Na refleksoterapijo z Mihaelo sem pričela hoditi zaradi težav s kožo.

Po nekaj stresnih letih in fokusiranosti na družino in posel je bil čas,

da naredim tudi nekaj zase.

 

Učinki refleksoterapije obraza so bili čudoviti. Manj rdečice, manj mozoljev,

hkrati pa sem lažje držala svoj način prehranjevanja, ne da bi se prekršila, saj sem ob uživanju živalskih maščob dobila mozolje. Vsak petek sem komaj čakala na te ure z Mihaelo, saj sem se sprostila, prenovila in popolnoma se mi je posvetila.

Točno je vedela, kateremu delu je potrebno posvetiti malo več pozornosti.

 

Po prvih nekaj terapijah sem potrebovala več počitka, nato pa sem bila popolnoma prerojena in nekako polna in visokovibracijska.

Tamara Belšak

bottom of page