top of page

Poznaš koga popolnega?

Updated: Mar 3, 2020

Se ti kdaj dogaja, da stvari ne gredo po tvojem načrtu, nimaš kontrole nad njimi ali se zgodijo čisto drugače, kot si želiš?


Pri sebi opažam, da se v moji glavi sproži en majhen alarm. ko se stvari v fizičnem svetu, bodisi čustveno ali mentalno, ne postavijo »po moje pravilno«.


V čem je catch? ... Všeč mi je popolnost. Všeč mi je, da so stvari "prave". In da gredo po mojih načrtih. Ampak seveda vsakič znova ugotavljam, da to ne gre in vsakič znova izkušam lekcije svojih ali tujih nepopolnosti.


In ključni del poti mojega razvoja je vsakič znova spoznanje, da popolnost praktično ni mogoča. In ne glede na to, koliko se trudim, ni mogoča. In to nima veze s tem, da sama nisem dovolj dobra. Te skrbi nova guba na obrazu? Ali nova praska avtomobilskih vratih? Ali pa kako izgleda tvoj nos na video posnetku ? Morda to, da stranki ne daš dovolj? Da nisi dovolj dobra za službo, za stranke, za moža, za prijatelje?


Nič ne bo nikoli popolno. Stvari so lahko dobre, precej dobre ali celo super. Nikoli pa ne bodo 100% popolne. To ne pomeni, da se naj ne trudimo. Namesto tega pomeni, da se moramo odločiti, kdaj je nekaj "dovolj dobro." In kdaj smo mi "dovolj dobri." Če si takšna oseba, ki sedi in čaka na to, da je vse optimalno in da so vsi pogoji izpolnjeni, preden greš v akcijo ali preden začneš ukrepati, potem se pripravi na dolgo čakanje ... Ker NIKOLI ne bodo 100% pravi pogoji za to. In kaj je tukaj lekcija? Bodi srečna ZDAJ. Ukrepaj ZDAJ. Delaj s tem, kar imaš na voljo ZDAJ. Uživaj v potovanju IN cilju. Še bolje, uživaj v potovanju, tudi če cilj ne bo dosežen ali bo realiziran drugače, kot si si zamislila. Si že slišala za to, da dobimo kar potrebujemo, ne to, kar želimo? Ker sicer se nam zna zgoditi, da bo naše življenje šlo mimo s TO-DO seznamom.


Nehaj iskati izgovore. Nehaj iskati popolnost, ki je nemogoča. Naredi najboljše, kar lahko. In to s tem, kar imaš danes na voljo. Sprejmi, kar je. Dovoli si biti nepopolno popolna. Raje testiraj in sproti popravljaj. In ne čakaj, da bo življenje šlo mimo, medtem ko čakaš na popolnost. <3


339 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page